jo

Artista visual, d’acció i poeta. Especialista en vídeo-performance poètiques. Professora d’art i expressió. Apassionada en els diferents llenguatges de la comunicació.

16 Espectacles Búnker arreu de Catalunya 2016 i 2017
Premi MAC a la innovació Radiofònica de Catalunya. 2015
Premi del públic al curtmetratge ON THE RUN. Festival WEVOO 2014
Estrena de l’espectacle #HURACÀ1. 2014
Recital poètic a “Juntes” 2013
Premi de poesia St. Jordi de l’Escola d’Art d’Olot 2001
2n premi St. Jordi.al XXI certamen literari Malgrat de mar. 2000
1r premi de prosa poètica Jocs Florals de Calella. 2000
1r premi del 5è concurs de poesia Ametista, categoria juvenil. 2000
1r premi de poesia Òmnium cultural de Granollers. 1999

Estudiant Belles Arts a Barcelona, va començar a obrir-se en el camp de les arts visuals. Després va viatjar per diferents països, especialment Islàndia atreta per l’estètica i l’estil de les arts sobretot la música i les instal·lacions. Tornant a Olot, va combinar la feina de professora de secundària d’art, amb els diferents treballs i projectes artístics. Apassionada de la comunicació entre les persones i les diferents maneres d’explicar històries, li agrada expressar els seus sentiments o reflexions, a través de medis com la fotografia, l’educació, la pintura, la performance, l’escultura, el disseny… , i especialment la poesia, el vídeo i el cos, àmbits en els qual té més experiència, i arriba més sincera i directa a les persones.

Entre els projectes artístics en els que està treballant, es destaca la productora poètica UN VENTILADOR. On forma part de projectes de ràdio AIRE, d’escena #HURACÀ, de recitals audiovisuals BÚNKER, o els propis vídeo-performance .
vímeo: unventilador
No deixa mai d’escriure el seu present.

Experiència Professional

Fundadora Activa. UNVENTILADOR.(2012 – actualment)Productora poètica de vídeo i performance. Investia línies audiovisual, crea espais d’escena experimentals i genera un material original i amb marca pròpia en diferents àmbits disciplinars.http://unventilador.com

Professora de Visual i Plàstica d’INSTITUTS PÚBLICS de Catalunya (2009 – actualment)     He treballat a I. Pla de l’Estany – BANYOLES, I. Montsacopa – OLOT, Sec. d’Institut Salvador Sunyer i Aimeric – SALT, I. Jaume Vicens Vives – GIRONA, I-E Sant Joan de les Abadesses – SANT JOAN DE LES ABADESSES, Sec. d’Institut Germans Vila-Riera – CAMPRODON.
Part del grup ELLES Dansa (Les nenes) (2008 – actualment)   Grup de 8 noies que treballem el cos, les emocions i l’expressió.Construïm dansa i improvitzacions, tant amb directors itinerants, com de manera autodidacta.http://ellesdansa.blogspot.com.es/

Promotora Cultural a l’Institut de Cultura de la Ciutat d’Olot.(2010)   Engegant el projecte COOLTURAJOVE “apropament de la Cultura als joves de la comarca de la Garrotxa”.

Teacher of art and body expression. AVALON.(summer 2014 and 2015)   AVALON School offers nature-based learning experiences for young people and change agents combining adventure, art and skills for sustainability in an multicultural, English-speaking environment.Groups of 20 students maximum · Organic & Local Food · Participants from 5 different countries · Bilingual Facilitators http://avalon-school.org/

Ajudant de pilotatge. PROJECTE ISHTAR. (2013 – 2015)   Recolzament i sinergies a projectes personals.  Espai de creació compartit.  Reivindicació social, cultural i artística.  Connexions locals, nacionals i internacionals. Experimental. Autogestionat. Intergeneracional.  Cooperatiu,  individual i flexible.  En procés continu.http://projecteishtar.com/

Educadora Social. INTEGRA. (2007 – 2009)   Entitat privada sense ànim de lucre, declarada d’utilitat pública, d’àmbit comarcal.http://www.integraolot.cat/

Idiomes

Català nivell C, Castellà, Angles B2

Educació

CAP (Certificat d’Aptitud Pedagògica). 2015

BELLES ARTS. UB Universitat Sant Jordi de Barcelona. 2003 – 2007

CERTIFICAT NIVELL AVANÇAT ANGLÈS. (EOI) 2015

Premis / Reconeixement / Cursos

PREMI MAC a la innovació radiofónica de Catalunya. 2015 (BCN)

CERTIFICAT POÈTIC I en POESIA AUTOMÀTICA. 2015 (OLOT)

PARTICIPACIÓ ACTIVA al II Intercanvi d’experiències TAC de Secundària del Ripollès. febrer 2015 (RIPOLL) Prestanció de l’experiència: Pàgina Web com a maleta, programari segons objectiu, elaboració d’un curt.

PREMI DEL PÚBLIC. Festival WEVOO, 2014 (OLOT) Premi del públic pel curtmetratge ON THE RUN.vimeo wevoo

WORKSHOP DE BUTOH. DanceMedium in Tokio, 2014 (TOKIO)

PARTICIPACIÓ al workshop d’animació d’Aideen Barry pel projecte Changing Tracks. Unió d’alumnes de diferents Instituts per a la creció d’un vídeo en Stopmotion.2014 (OLOT)

Curs: L’art més a prop. L’Educació visual i plàstica en relació amb l’entorn2013 (GIRONA)

Curs: Recursos TAC i pissarra digital. 2012 (ST. JOAN LES ABADESSES)

Curs: La comunicació a/efectiva- recursos per gaudir parlant en públic. (FES). 2009 (OLOT)

Curs: Anàlisi crítica de la televisió. (Aulamèdia). 2009 (BARCELONA)

Performance

#HURACÀ http://lesventiladores.wix.com/huraca1 2014 / 2015 /2016. Teatre Principal d’Olot/ Galeria Hostal de l’Art BCN/ Teatre Context Girona/ Festival Inundart Girona.

TRUFFAMEN I LES ROJES MADAMS (performance gusto-escènica). 2011. Rachdingue, Mas Franc, Batet, El Corb.

3014. PARAULES A L’AIRE / HOJAS DESNUDAS. 2010. Huesca, Sant Joan les Abadesses, Olot.

Recitals de poesia

La Garrotxa, Girona, Barcelona, Granollers

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s